Smak og Sans

01.11.2020

I år arrangeres det populære arrangementet Smak & Sans for 14. gang på Lindesnes fyr.

Vi ønsker å vise at det finnes et bredt utvalg i kystens spiskammer som inkluderer matvarer fra både hav og land, både vilt og dyrket. Denne dagen håper vi blir en opplevelsesdag for alle sanser hvor du kan komme og kose deg, treffe folk og skape nye bekjentskaper.

Smak og sans 2020

Vi gleder oss til «Smaksvandring på Lindesnes fyr» søndag 1.november.

Det blir mye kjent og alltid noe nytt.

Vi er veldig glade for at det er så mange medspillere som ønsker å være med. Og vi kommer til å ta hele fyrområdet i bruk – både Fyrgryta, Bakerovnen, Infobygget og Fjellhallen.

Fyrmuseet har stort fokus på smittevern og derfor er arrangementet dette året lagt opp som en smaksvandring som fyller hele området.

Billetter denne dagen må kjøpes i vår nettbutikk lindesnes-shop.no for å ivareta kommunens henstilling om sporingsmulighet. Vi vil ha ansatte som informerer og hjelper med dette hele dagen.

 

Det skjer flere ting utendørs denne dagen

  • Mellom Infobygget og Fjellhallen vil det være flere medspillere i telt
  • Vi vil sørge for krabbekoking på brygga
  • Fyrvokter tar med barn og leter etter småpoteter i den lille potetåkeren vi har
  • Formidler Elisabeth treffes i tårnet
  • «Alge-venner» Astri og Melanie koker tang og tare-suppe i bålgryta
  • Mari steker banan med sjokolade til alle som vil ha

 

Fyrgryta blir åpen denne dagen

Her blir det servering av «Fyrsmak»

  • Vegansk svinnsuppe laget av bortsorterte grønnsaker og smaksatt av vår dyktige komfyrvokter Joanna
  • Fyrbrød bakt med sjøvann og tilsetning av tørkede alger
  • Du kan også få både varm og kald drikke med godt bakverk til
  • Barn kan dekorere fyrtårnkaker sammen med komfyrvokteren.

Bakerovnen er åpen

  • Her byr vi på nybakte fyrbrød, kanelknuter og ikke minst syriske brød rett fra ovnen!
  • Utenfor fristes du av popkorn saltet med naturlige råstoffer fra havet – nemlig tang!

Infobygget ved inngangspartiet

  • Akvarell-utstilling av «Skjærgårdsmaleren Thor Ivar Hansen» – han vil selv være tilstede
  • Venneforeningen til museums-skipet «Gml Oksøy» vil være tilstede og informere og inspirere

Fjellhallen har mye å by på og følger du pilene opplever du alt

  • Her treffer du ulike smaker og hyggelige aktører i alle rom
  • Lindesnes Havhotell tilbyr servering inne i hyggelige fyrkinoen

 

 

Medspillere dette året

Lista Lam

Penne økologiske hage

Marte Kopperud – krydder fra Zanzibar

Slettene hage

Dragetoppen

Asbjørn Nilsen – honning

Harriet Beisland – sanker

Kvelland lefsebakeri

Vintland bringebær

Austad kaffebrenneri

Lindesnes Havhotell

Og kanskje kommer det et par stykker til…..

Alle må vi spise og drikke
men ikke hva som helst
Vi trenger folk som fanger og odler og avler
med kunnskap om og kjærlighet

Billetter :

https://lindesnesshop.no/p/Smak-Sans-Voksen-/416

https://lindesnesshop.no/p/Smak-Sans-Honnoer-Og-Student/417

https://lindesnesshop.no/p/Smak-Sans-Barn-6-16/418

https://lindesnesshop.no/p/Smak-Sans-Barn-0-6/419

Fyret smak og sans
fredag 27. november 2020
Fyrakademiet/ Fyret i mørke

Fyrakademiet/ Fyret i mørke

Bli med og opplev fyrlyset om natta. Oppmøte ved Fjellhallen kl 18:00. Varighet 1 time. Billetter: https://lindesnesshop.no/index.php

fredag 27. november 2020
Fyrakademiet/ Fredagspåfyll

Fyrakademiet/ Fredagspåfyll

Program Fyrakademiet 2020  Fredagspåfyll hver fredag i Fjellhallen kl. 13 – 14.30 Fredag 13.11. – LOS300 v/ Espen Frøysland Fredag 20.11. – Gml. Oksøy v/ Odd Nordahl-Hansen Fredag 27.11. – Arkitektur og byggeskikk på fyr v/ Espen Frøysland Fredag 04.12. – Fyrhistorie v/ Simen Lunøe-Pihl Fredag 11.12. – Uthavnene på Sørlandet v/ Simen Lunøe-Pihl Fredag…