Smak&Sans

03.11.2019

I år arrangeres det populære arrangementet Smak & Sans for 12. gang på Lindesnes fyr.

Vi ønsker å vise at det finnes et bredt utvalg i kystens spiskammer som inkluderer matvarer fra både hav og land, både vilt og dyrket. Denne dagen håper vi blir en opplevelsesdag for alle sanser hvor du kan komme og kose deg, treffe folk og skape nye bekjentskaper.

I år vil vi ha spesielt fokus på matsvinn og bærekraft. Hva kan man f.eks. bruke overmodne bananer til? Lindesnes fyr byr på «svinnsuppe og kompostkake». Dette vil du vel ikke gå glipp av?

Aktiviteter denne dagen:

– Krabbekoking med gratis smaksprøver på brygga
– Algevandring for de som vil lære mer om «havets grønnsaker»
– Salg og utstilling av produkter fra dyktige, lokale matprodusenter
– Kinosalen gjøres om til vrimlerom med sitteplasser, «Smaken av sydspissen» og hyggelig atmosfære
– Kjøkkensjef Nicolai tilbyr den sagnomsuste tangdesserten fra restaurant Under
– Presentasjon av Lindesnesakevitten og glimt fra kullblussfyrets historie
– Smaksprøver på tangsmoothie
– Lindesnes fyr selger fyrbrød, «svinnsuppe» og «kompostkaker»

Bekreftede medspillere:
Under
Lindesnes Havhotell
Jentan på Båly
Lista Lam
Penne Økologiske Hage
Kvelland Lefsebakeri
Vintlands Bringebær
Overskuddsfabrikken
ListaBær
Mjåland Gård
Slettene Hage
Sanker Harriet Beisland
Honningprodusent Asbjørn Nilsen

Det er mange ekstra opplevelser på inngangsbilletten denne dagen!

Sjekk ut Facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/2392876410974414/

Kjøp inngangsbillett her: https://www.lindesnesshop.no/

 

 

Alle må vi spise og drikke
men ikke hva som helst
Vi trenger folk som fanger og odler og avler
med kunnskap om og kjærlighet

smak og sans

Hva skjer?

Seaweed festivalen

Les mer

Sommeromvisninger

Les mer

Internasjonal kammermusikkfest 2019

Les mer

Kulturminnedagene

Les mer

Smak&Sans

Les mer

Fyrets dag

Les mer